Start van een vennootschap

Bijna elk vennootschap moet zich verplicht laten bijstaan door een boekhouder. Er zijn een paar uitzonderingen zoals de VOF, maar zelfs daar geldt dat er sterk aangeraden wordt om een boekhouder onder de arm te nemen omdat je onbeperkt aansprakelijk bent.

Bij de opstart van een vennootschap stellen we samen een financieel plan op dat je meeneemt naar de notaris voor de statuten. Wanneer alle formaliteiten bij de notaris in orde zijn (statuten geschreven, kapitaal overgeschreven, publicatie in het Belgisch Staatsblad), activeer ik je BTWnummer en je sociaal zekerheidsfonds.
Vanaf dan is je vennootschap helemaal klaar voor business!

BTW-aangifte

Ieder kwartaal betaalt je vennootschap de BTW terug die klanten betaalden. Je krijgt van mij tijdig een seintje om je facturen door te sturen, ik bereken hoeveel BTW je zelf al betaalde en hoeveel je geïnd hebt. Op basis hiervan krijg je vervolgens een berekening van wat je nog moet betalen en tegen wanneer.

Vennootschapsbelasting & persoonsbelasting

Net zoals personen personenbelasting moeten betalen, betaalt je vennootschap de vennootschapsbelasting. Hierdoor is het noodzakelijk dat je een dubbele boekhouding bijhoudt waarbij alle inkomsten en uitgaven ingeboekt worden. Als boekhouder help ik je bij het opzetten van deze boekhouding. We bespreken elk kwartaal hoe het er voor staat zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de afsluiting van het boekjaar.

Naast de vennootschapsbelasting zorg ik ook voor de aangifte van je persoonsbelasting. Op die manier kunnen we opsplitsen, samenvoegen en je inkomsten zo verdelen dat dit het voordeligst uitkomt.

Uiteraard sta ik je ook bij wanneer je een controle zou krijgen. Ik kom ter plaatse en zorg voor alle nodige documenten zodat je er niet alleen voor staat.

 

Overname

Bij een overname begeleid ik je van start tot eind. Is de overnameprijs correct? Hoe haalbaar is het project waar je aan wil beginnen? Hoe ziet de toekomst eruit en waar moet je zeker op letten tijdens de beginfase?

Met de hulp van een boekhouder sta je er niet alleen voor en kan je bewuste en gefundeerde keuzes maken.

Rijksweg 119 A /001, 9870 Zulte
 info@juliebraem.be

09 298 18 34
BE 0728.912.339

Bekijk Privacypolicy & Cookiebeleid
© 2018 Julie Braem - Site by Get Noticed